Agenda

biografie

Tetzepi werd opgericht in 1997. In 1998 werd samen met NINSK, Munzruh en Man Bites Dog het TryTone collectief opgericht. Tetzepi speelde sindsdien maandelijks in Zaal 100 te Amsterdam. In 1999 werd Tetzepi uitverkoren als Young VIP tesamen met Man Bites Dog. Ook in 1999 werd de eerste CD opgenomen getiteld “Tatenen”. In 2000 speelde Tetzepi op het “SJU”-festival met een compositieopdracht voor 3 Tetzepi-muzikanten en een “live”-radio optreden (Radio 4 VPRO) In 2001 kwam de tweede CD uit “SHU” en speelde Tetzepi als openingsact van de allereerste aflevering van het programma “vrije geluiden” van de VPRO-televisie. Tetzepi’s naam was nu gevestigd en in de komende jaren speelde de band op diverse podia in binnen en buitenland.

Vanaf 2006 startte Tetzepi ook met educatieve programma’s. Eerst met amateurmuzikanten maar later steeds meer en steeds nadrukkelijker op middelbare scholen. Tetzepi geldt inmiddels als specialist binnen de Jazz- en geïmporviseerde muziek op het gebied van educatie.

Met de uitvinding door Hans Leeuw van de ‘Electrumpet’ en met ‘Knalpot’ gitarist Raphael Vanoli speelt electronica een steeds nadrukkelijker rol binnen de band waarbij het evenwicht met de akoestische muziek altijd wordt bewaard.

In 2009 werd afscheid genomen van Wouter Hakhoff en sindsdien speelt de band zonder dirigent. Vanaf 2010 vinden er diverse samenwerkingsprojecten plaats waarvan de samenwerking met ‘Der Rote Bereich’, de vuurorkesten op het Robodock festival en de moderne dansers van ‘Crowded Place #1’ de meest in het oog springende zijn.